T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

15 Temmuz 2016´da hain  terör örgütü Fetö tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan alçak darbe girişiminin milletimiz tarafından bertaraf edilmesinin ikinci anma yıldönümündeyiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde,  güvenlik kuvvetlerimiz ile vatandaşlarımızın kahramanca mücadelesiyle bu hain kanlı girişim engellendi. Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışan kirli oyunlarla kaos ortamı yaratmaya çalışanlar ve bundan beslenmek isteyenler büyük şok yaşamışlardır.

Milli, Manevi ve Ahlaki değerler sahip olan aziz Türk Milleti nasıl; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da kutsal değerleri için canlarını feda etmekten asla tereddüt etmedikleri gibi o hain kalkışmanın olduğu günde de aynı ruh ile bir kez daha kendisini göstermiştir. Malazgirt ovasında Alparslan, Rumeli Surlarının önünde Fatih Sultan Mehmet, Conkbayırı’nda  Gazi Mustafa Kemal gibi Ömer Halisdemirler (şehitlerimiz);  o gece  Anadolu’nun bin yıldır Türk toprağı olduğunu ve dahi bundan sonra da böyle kalacağını dosta düşmana göstermiştir. Ruhları şad olsun.

Bugün milletçe demokrasi zaferini kutlarken, bu coğrafyada güçlü ve müreffeh bir ülke olarak varlığımızı sürdürebilmemizin yegâne şartının milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumak olduğunu unutmayacağız.

Bu süreçte milli eğitim ailesi olarak; bilgiye, sanata, öğrenmeye, milletine ve vatanına tutkulu sürekli gelişmeyi ve öteleri hedefleyen bir nesil yetiştirirken daima ufka bakacağız. Gayret kanadını takıp çıktığımız bu yolda zulüm ve haksızlık nereden ve kimden gelirse gelsin asla boyun eğmeyecek, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimseyeceğiz.

Vatanına ve bayrağına sevdalı öğrencilerimiz, başarıları ile geleceği fethederken biz eğitimcilerde eserimizle gurur duyacağız.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ülkesi ve milleti için mücadele eden vatanın bütün fertlerini saygıyla selamlıyor, birlik ve beraberlikle daha güçlü yarınlar temenni ediyorum.

Yayın: 15.07.2018 - Güncelleme: 15.07.2018 00:53 - Görüntülenme: 288